Wayangku

Wayangku wis dudu lakuning urip kang sejati

Wayangku wis dudu pralampita tus turasing janma kang tulus jiwa utama

Wayangku wis kelangan adeg-adeg traping budaya

Wayangku wus kelangan satriya-satriya pinandita

Wayangku mung dinggo srana mungkaring hawanapsu

Wayangku mung dinggo kudhung kedhok ing kekarepan

Wayangku mung dinggo eden-eden simbul lelamisan

Oh wayangku, mesakke temen nasipmu

Oh wayangku,

Dhalang Kandha Buwana wis ora saguh ngelirake kowe

Oh wayangku,

Werkudara njegur segara, Gathutkaca prawiratama wis ora ana

Sing ana mung Durna cidra, Sengkuni maling, mBilung ngejawantah

Oh wayangku

Sing salah kowe apa dhalange

Yen dhalang, dhalang-dhalang saiki padha wdi karo sing ndhalangi

Naging ora wedi karo sing Maha Dhalang

Wayang keplantrang kombak-kombul kerut-katut ing lakuning jaman

Diambil dari:  B. Subono, M.Sn (Dosen Pedalangan ISI Surakarta).

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: